Kuka Viljamaa?

Minut tunnetaan parhaiten niin intohimostani urheiluun kuin aktiivisesta toiminnastani kokoomuslaisena vaikuttajana. Olen aina ollut innokas urheilun seuraaja: pikkupoikana opin lukemaan selaamalla urheilutuloksia teksti-tv:stä ja nimesin leluni suurten suomalaisten urheilijoiden mukaan. Tunnen urheilun historiaa monipuolisesti ja seuraan sitä päivittäin. Palloseura saa sydämeni sykkimään.

Poliittisessa toiminnassa olen puolestaan ollut mukana lukioikäisestä saakka ja olen ehtinyt niin tehdä kuin nähdäkin paljon. Lukuisten luottamustehtävien sekä työtehtävien myötä olen oppinut paljon siitä, miten vaikuttamista tehdään. Politiikassa oppii yrittämisen, yhteistoiminnan, onnistumisen ja erehtymisen kautta. Olen ehtinyt nähdä ja toimia monipuolisesti, solmia paljon erilaisia kontakteja sekä tehdä virheitä ja kehittyä niistä. Olen kasvanut hyväksi vaikuttajaksi ja kehityn jatkuvasti lisää.

Opiskelen poliittista historiaa Turun yliopistossa. Voisi sanoa, että vuosien varrella opintoni ovat välillä jääneet työelämän ja poliittisen toiminnan jalkoihin, mutta nyt olen jo loppusuoralla: pyrin valmistumaan valtiotieteiden maisteriksi vuoden 2015 aikana.

Olen politiikassa mukana myös työni puolesta, sillä työskentelen Kokoomuksen puoluetoimistolla järjestösihteerinä. Työni mahdollistaa sekä politiikan seuraamisen että järjestötoiminnan tekemisen pääkallopaikalla, mikä sopii minulle mainiosti. Saan tehdä konkreettista, näkyvää työtä järjestötyön ytimessä.

Keväällä 2015 sain hienon mahdollisuuden toimia ministeri Paula Risikon erityisavustajana, vastuualueenani kunta- ja aluehallintoasiat. Nuo kuukaudet opettivat minulle paljon sekä politiikan taustatyöstä että kuntien hallinnosta.

Minun maailmassani korostuu vastuu monella eri tavalla: yhteiskunta on vastuussa heikoimmistaan, mutta samalla on tärkeää kannustaa jokaista kantamaan vastuuta itsestään, läheisistään sekä ihmisistä ympärillään.

Urheilu ja harrastustoiminta ylipäätään antavat loistavan kuvan siitä, mitä vastuu parhaimmillaan on. Esimerkiksi lasten ja nuorten harrastaessa joukkueurheilua on mukana paljon positiivisia: harrastus kokoaa yhteen erilaisia ihmisiä ja tarjoaa heille ryhmän, jossa he voivat toimia yhteisen tavoitteen eteen. Harrastus tuo useimmiten mukaan myös vanhemmat, jotka ovat monin tavoin mukana erilaisessa talkootoiminnassa lastensa harrastusryhmän hyväksi. Harrastustoiminnassa vastuu itsestä ja toisista konkretisoituu parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi siitä on hyötyä myös yhteiskunnalle: harrastus- ja urheilutoiminnalla on tunnetusti esimerkiksi syrjäytymistä ehkäisevä ja terveyttä edistävä vaikutus. Nämä ovat asioita, joita jokaisen kunnan tulisi aktiivisesti edistää, sillä ennaltaehkäisy on aina korjaamista helpompaa.

Nopeat faktat:

  • Synnyin 10.4.1985 Kiikalassa, muutin Turkuun lukioikäisenä.
  • Asun Turussa kahden lapseni ja avovaimoni Mintun kanssa.
  • Toimin Turun kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksessa sekä HK-areenan hallituksen puheenjohtajana.
  • Työskentelen Kokoomuksen puoluetoimistolla järjestösihteerinä.
  • Opiskelen poliittista historiaa Turun yliopistolla, valmistelen tällä hetkellä graduani.
  • Olen vaikuttanut pitkään Kokoomuksen toiminnassa: mm. Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtajana, Kokoomuksen puoluevaltuuston jäsenenä ja Varsinais-Suomen Kokoomuksen varapuheenjohtajana
  • Olen työskennellyt opiskelujen ohella taksikuskina sekä poliittisena sihteerinä Varsinais-Suomen Kokoomusnuorissa että kunnallissihteerinä Turun Kokoomuksessa.
  • Harrastukseni:  intohimoinen penkkiurheilija, juoksu, lukeminen ja ruoanlaitto


Ota yhteyttä, katso lisää:

tuomas(at)tuomasviljamaa.net
+358 40 723 5821
www.facebook.com/viljamaantuomas
www.twitter.com/tuomasviljamaa