Kunnallisvaalit 2012

Minulla oli syksyllä 2012 kolme kärkiteemaa, joiden puolesta puhuin – ja puhun edelleen. Turku tarvitsee urheilukulttuuria, liikkuvuutta ja vetovoimaa.

Näistä puhuin kunnallisvaaleissa 2012:

Mistä on Turku tehty? Tällä sivulla avataan kolme kampanjan kärkiteemaa. Turkua voidaan kehittää monin tavoin, mutta tässä kampanjassa kiinnitetään erityisesti huomiota urheilukulttuuriin, liikennejärjestelyihin ja kaupungin vetovoiman lisäämiseen.

Urheilukulttuuria kaikille

Urheilukulttuurin edellytysten luominen tuo hyvää mieltä ja iloa kaupunkilaisille. Turkulaisen urheilun ja liikunnan tukeminen on panostus tulevaisuuteen. Urheilukulttuuri luodaan kiihkeissä liigaotteluissa, tiukoissa harrastepeleissä, mukavissa puistohöntsäpeleissä, nappulaliigan tohinoissa ja urheilutapahtumien katsomoissa.

Kaupunki voi parhaiten luoda edellytyksiä urheilukulttuurille pitämällä urheilupaikat erinomaisessa kunnossa ja investoimalla voimakkaasti uusien rakentamiseen. Lisäksi kuuntelemalla ja palvelemalla parhaalla mahdollisella tavalla tapahtumia järjestäviä seuroja, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä, päästään pitkälle.

Turun pitää jatkossa houkutella entistä aktiivisemmin urheilutapahtumia Turkuun. Tähän työhön pitää valjastaa lisää henkilöstöresursseja.

Katso alla olevasta kartasta lisää konkreettisia suunnitelmia Turun urheilukulttuuurin elävöittämiseksi.

Parempaa liikkuvuutta koko kaupunkiin

Keskikaupungin viihtyisyyteen kannattaa panostaa. Tori ja torin ympäristö on vihdoin tuotava 2000-luvulle. Kaupungin keskustan on oltava koko kansan kohtaamispaikka, mikä mahdollistaa myös kaupunkikulttuurin kehittymisen.

Tämä luodaan siirtämällä autot pois torin ympäriltä. Viihtyisä torimiljöö houkuttelee saapumaan keskustaan kaupoille ja eloisa kaupunkikeskusta on Turulle paras mahdollinen käyntikortti. Kevyen liikenteen verkostoa pitää parantaa merkittävästi, jotta liikkuminen niin pyörällä kuin kävellenkin kaupungissa helpottuu.

Joukkoliikenne tulisi siirtää torin ympäristöstä Puutorille ja linja-autoaseman yhteyteen tulisi tulevaisuudessa luoda matkakeskus, joka toimii joukkoliikenteen keskuksena, niin raiteiden kuin kumipyörienkin osalta.

Turku tarvitsee pikaraitiotien ihmisten tehokkaaseen liikkumiseen. Raitiotiellä pitää yhdistää satama, matkakeskus ja lentoasema. Lisäksi elinvoimainen kaupunki tarvitsee aina toimivaa taksiliikennettä.

Vetovoimaa koko uuteen Turkuun

Turun pitää uudistua, mutta säilyttää arvokkaat asiat ja kunnioittaa ainutlaatuista historiaansa. Peruuttamalla ei kuitenkaan pääse eteenpäin. Kaupungin on tehtävä rohkeita elinkeinopoliittisia ratkaisuja, jotta saadaan luotua niin uusia työpaikkoja kuin yritysmyönteistä ilmapiiriäkin.

Opiskelijat ovat kaupungin tulevaisuuden kannalta tärkeä mahdollisuus, jota ei kannata hukata. Meidän tulee luoda työ- ja harjoittelupaikkoja nuorille, jotta he jäävät kaupunkiimme myös valmistumisensa jälkeen.

Turku voisi tarvita oman brändityöryhmän, jotta Turun seudusta saataisiin selkeästi Suomen kakkoskeskus pääkaupunkiseudun rinnalle. Tähän on kaikki edellytykset maailman kauneimman saariston helmassa. Me tarvitsemme parempaa kaupunkisuunnittelua, yhtenäisempää kaupunkirakennetta, rohkeita panostuksia tulevaisuuden liikennehankkeisiin sekä kulttuuria, sporttia ja uskoa tulevaisuuteen.

Turun seudun kunnista on koottava uusi työssäkäyntialueeseen pohjaava kaupunki. Asiaa ei pidä ajatella kuntaliitoksena vaan uutena kaupunkina – uutena Turkuna, joka on menestyvä, eurooppalainen, innostunut, monipuolisten palveluiden ja vapaa-ajanviettopaikkojen kaupunki. Uudistetaan Turku.

Klikkaa kartta suuremmaksi, jotta näet mistä Turku voisi olla tehty: